لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

آیا سیگار کشیدن پس از ایمپلنت خطرناک است؟

427
مقالات
بدون دیدگاه

به‌طور کلی کشیدن سیگار پس از ایمپلنت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله بیماری‌های لثه یا پریودنتال، تحلیل استخوان، از بین رفتن بافت‌های دهان و آسیب دیدن دندان‌ها شود. اما ممکن است برای شما این سؤال پیش بیایید که یا کشیدن سیگار در کاشت ایمپلنت دندانی تاثیر می‌گذارد؟ در جواب این سؤال باید گفت بله سیگار نه  تنها برای ایمپلنت مضر است بلکه دندان‌های طبیعی را نیز در معرض خطر قرار می‌دهد.

حال ممکن است سوالات زیر برایتان پیش بیایید که به شرح ذیل است:

تا چند روز قبل از کاشت ایمپلنت نباید سیگار کشید؟

تاثیر سیگار در ایجاد حفره‌ی خشک

چه مدت می‌توان سیگارکشیدن بعد از جراحی ایمپلنت را شروع کرد؟

چه مدت پس از انجام پیوند استخوان می‌توان سیگار کشید؟

چرا متخصص قبل از کاشت ایمپلنت توصیه می‌کند سیگار را ترک کنید و یا در دوره‌ی درمان مصرف نکنید؟

یکی از ضروری‌ترین و پیشرفته‌ترین درمان‌ها در دندانپزشکی، توانایی جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته با استفاده از ایمپلنت‌های دندانی است. ایمپلنت‌های دندانی از جنس تیتانیوم هستند که مستقیماً در استخوان فک قرار می‌گیرند و با آن جوش می‌خورند. اما عوامل مختلفی وجود دارد که باعث احتمال شکست در کاشت ایمپلنت، یعنی بروز تداخل در جوش خوردن ایمپلنت و استخوان فک می‌شوند. یکی از این عوامل مصرف دخانیات از جمله سیگار می‌باشد.

چرا متخصص قبل از کاشت ایمپلنت توصیه می‌کند سیگار را ترک کنید و یا در دوره‌ی درمان مصرف نکنید؟

حال این سؤال پیش می‌آید که چرا کشیدن سیگار باعث شکست در فرایند جوش خوردن استخوان و ایمپلنت دندانی می‌شود؟

نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش جریان اکسیژن و خون‌رسانی به بافت و استخوان دهان می‌شود، در نتیجه فرایند جوش خوردن ایمپلنت و استخوان فک را کاهش داده و احتمال شکست در کاشت ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

از دیگر مضرات نیکوتین و ترکیبات سمی موجود در سیگار می‌توان به انقباض عروق، کاهش عملکرد سیستم دفاعی بدن و نرسیدن اکسیژن به سلول‌های پوست و کاهش کلاژن سازی اشاره کرد که باعث تاخیر در روند ترمیم محل جراحی یا زخم شده و احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد.

تا چند روز قبل از کاشت ایمپلنت نباید سیگار کشید؟

پزشک متخصص پس از معاینه و بررسی اولیه برای جایگزینی دندان از دست رفته به وسیله‌ی ایمپلنت به افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند توصیه می‌کند که مصرف دخانیات را به‌طور کامل قطع کنند و یا دو هفته قبل از کاشت و دو الی سه ماه پس از کاشت ایمپلنت از مصرف دخانیات خودداری نمایند.

همچنین با گذشت دو الی سه ماه پس از جراحی نیز اگر قصد ترک سیگار را ندارید، بهتر است در مصرف دخانیات مدیریت داشته باشید؛ چرا که در هر زمان احتمال بروز مشکل و یا شکست در کاشت ایمپلنت وجود دارد.

تا چند روز قبل از کاشت ایمپلنت نباید سیگار کشید؟

تاثیر سیگار در ایجاد حفره‌ی خشک

پس از جراحی در محل برش، لخته‌ی خون جهت جلوگیری از ورود باکتری و مواد غذایی ایجاد می‌شود. این لخته ممکن است به دلایل مختلفی از بین برود و تا مدتی باعث بروز درد بسیار شدیدی در محل جراحی شود. یکی از دلایلی که موجب از بین رفتن این لخته می‌شود، مصرف دخانیات از جمله سیگار می‌باشد. پس بسیار ضروری است که پس از جراحی توصیه‌های پزشک خود را جدی بگیرید و رعایت کنید.

تاثیر سیگار در ایجاد حفره‌ی خشک 

مضرات سیگار کشیدن بر روی ایمپلنت دندان

به‌طورکلی کشیدن سیگار هم برای دندان و هم برای ایمپلنت مضر است، به گفته دندانپزشکان مقاومت ایمپلنت به مواردی نظیر برند، نوع تیتانیوم مورد استفاده، نحوة اتصال با استخوان و غیره بتگی دارد، اما درهرصورت کشیدن سیگار حتی اگر شما از بهترین برند نیز استفاده کنید باعث آسیب به ایمپلنت می‌شود و مواد تشکیل‌دهندة ایمپلنت به‌گونه‌ای نیستند که در مقابل نیکوتین موجود در دخانیات توانایی مقاومت داشته باشند.

همچنین از دیگر عوارض کشیدن سیگار بر اساس مطالعات انجام شده این است که روند جوش‌خوردن ایمپلنت با استخوان با مشکل مواجه می‌شود و ممکن است این روند نسبت به سایر افراد دیرتر انجام شود.

لازم به ذکر است حتی اگر روند اتصال استخوان و ایمپلنت به‌درستی انجام شود در آینده فرد با مشکلاتی نظیر لق شدن ایمپلنت و شل شدن روکش ایمپلنت مواجه می‌شود.

مضرات سیگار کشیدن بر روی ایمپلنت دندان

چه مدت می‌توان سیگارکشیدن بعد از جراحی ایمپلنت را شروع کرد؟

با توجه به صحبت قبل، مصرف سیگار را بید پس از کاشت ایمپلنت ترک کرد؛ اما متأسفانه برخی افراد به دلیل وابستگی زیاد قادر به ترک آن نیستند و به همین خاطر از ما می‌پرسند که چه مدت می‌توان سیگارکشیدن بعد از جراحی ایمپلنت را شروع کرد؟

در جواب این سؤال دکتر مهدی ابریشمی متخصص ایمپلنت در اصفهان به این گونه پاسخ داده‌اند:

بهترین زمان جهت مصرف سیگار دو ماه پس از انجام ایمپلنت است، لازم به ذکر است که بعدازاین زمان فرد سیگاری موظف است تا میزان مصرف سیگار در روز را نسبت به قبل کمتر کند.

چه مدت می‌توان سیگارکشیدن بعد از جراحی ایمپلنت را شروع کرد؟

چرا دندانپزشکان معمولاً از کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری خودداری می‌کنند؟

در خال حاضر دندانپزشکان کمی هستند که حاضر به انجام ایمپلنت برای افراد سیگاری باشند؛ زیرا درصد موفقیت ایمپلنت در این افراد پایین بوده و علاوه بر آن لثه و استخوان محکمی جهت کاشت ایمپلنت ندارند و در آینده بیمار با شل شدگی ایمپلنت مواجه می‌شود.

چه مدت پس از انجام پیوند استخوان می‌توان سیگار کشید؟

همان‌طور که گفتیم افراد سیگاری از استخوان برخوردار نیستند به همین علت اغلب آن‌ها به پیوند استخوان نیاز پیدا می‌کنند، حال بسیاری از آنها این سؤال برایشان پیش می‌آید که چه مدت پس از انجام پیوند استخوان می‌توان سیگار کشید؟

در جواب این سؤال باید گفت که حداقل باید دو هفته صبر کنید و در این مدت سیگار مصرف نکنید. زیرا کشیدن سیگار باعث جلوگیری از پیوند استخوان می‌شود.

چه مدت پس از انجام پیوند استخوان می‌توان سیگار کشید؟

افراد سیگاری چگونه می‌توانند از حفره خشک جلوگیری کنند؟

همان گونه که در مطالب پیشین گفتیم افراد سیگاری در معرض خطر حفرة خشک هستند، حال سؤالی که بسیار برایشان پیش می‌آید این است که افراد سیگاری چگونه می‌توانند از حفره خشک جلوگیری کنند؟

در جواب این سؤال بایستی گفت که با راهکارهایی تنها می‌توان زمان ایجاد حفرة خشک را به تعویق انداخت و راهکارهای صددرصدی برای جلوگیری از ایجاد حفرة خشک نیستند که به شرح ذیل کی باشند:

  • از patch نیکوتین استفاده کنید.
  • تا ۴۸ ساعت پس از ایمپلنت سیگار نکشید.
  • دندانپزشک بایستی جای زخم را بخیه بزند.
  • در محل جراحی در زمان استعمال سیگار گاز استریل بگذارید.
  • به‌هیچ‌عنوان آدامس نیکوتین دار و یا تنباکو مصرف نکنید.

افراد سیگاری چگونه می‌توانند از حفره خشک جلوگیری کنند؟

آیا سیگارهای الکترونیکی نیز برای ایمپلنت‌های دندانی مضر هستند؟

نوع دیگر سیگار، سیگارهای الکترونیکی هستند که در حال حاضر در بین افراد سیگاری بسیار رایج شده، حال زمانی که این افراد به ما مراجعه می‌کنند به اشتباه فکر می‌کنند که سیگارهای الکترونیکی خطری برای ایمپلنت ندارد.

این باور کاملاً غلط است و این نوع سیگار نیز همانند سیگارهای معمولی بوده با این تفاوت که فرد سیگاری نیکوتین موجود در سیگار به صورت بخار استعمال می‌کند. حال تأثیر بخار کمتر از دود بوده؛ اما همچنان مضرات سیگار معمولی را به همراه دارد که در جمله آن‌ها می‌توان به کندشدن روند بهبود زخم اشاره کرد.

آیا سیگارهای الکترونیکی نیز برای ایمپلنت‌های دندانی مضر هستند؟

سخن پایانی

کشیدن سیگار عوارض بسیاری دارد که از جمله آن ایجاد حفرة خشک است، همچنین منجر به کاهش طول عمر ایمپلنت نیز می‌شود، حال اغلب دندانپزشکان توصیه می‌کنند که پس از ایمپلنت به کل مصرف سیگار را قطع کنید.

یکی از عوارضی که سیگار دارد این است که مانع پیوند استخوان می‌شود و فرد با چالش‌های بسیاری مواجه می‌کند که در نهایت منجر به شکست ایمپلنت می‌شود به همین خاطر دندانپزشکان از انجام ایمپلنت برای افراد سیگاری پرهیز می‌کنند.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید