لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

جراحی کیست و تومور دهان در اصفهان

5,590
خدمات درمانی
بدون دیدگاه
جراحی کیست و تومور دهان

یکی از روش‌های درمان توده در دهان جراحی کیست و تومور دهان است. کیست و تومورهای دهان توده‌هایی هستند که در اندازه‌ها و نوع‌های مختلفی هستند و بیشتر در استخوان فک و یا نواحی زبان، سقف دهان و یا لثه‌ها ایجاد می‌شوند. با تشخیص به موقع این توده‌ها می‌تواند به میزان زیادی از رشد و تکثیر غده‌ها و سرطان دهان جلوگیری کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه درمان کیست و سرطان دهان با دکتر مهدی ابریشمی بهترین متخصص و جراح دهان و فک در اصفهان همراه باشید.

تفاوت کیست و تومور دهانی (سرطان دهان) چیست؟

کیست دهان در واقع به کیسه‌های کوچکی در فک، سقف دهان و یا قسمت‌های دیگر دهان گفته می‌شود که معمولاً بافت سفتی دارند و به صورت آشکارا و یا پنهانی در دهان وجود دارند. مواد داخل کیست ممکن است عفونت، مایعات شفاف و یا هر مواد دیگری باشد. کیست‌های دهانی معمولاً خطرناک نبوده و با خارج سازی آن از دهان درمان می‌شوند. اندازه کیست‌های دهانی متفاوت است و در مواردی بزرگ بودن آن سبب حرکت دندان‌ها و صدمه به ریشه دندان می‌شود.

اما تومور دهانی یا سرطان دهان توده‌ای به نسبت سخت و سفتی است که اندازه آن بزرگ‌تر از کیست‌های دهانی است. محتویات درون تومورهای دهانی مثل کیست مایع نیست و بافت جامدی دارند و به نسبت خطرناک‌تر از کیست‌های دهانی هستند. تومورهای دهانی ممکن است خوش‌خیم و یا بدخیم باشند و معمولاً جراحی یکی از درمان‌های اولیه آن می‌باشد.

تفاوت کیست و تومور دهانی

علت ایجاد کیست و غده های دهان

علت ایجاد کیست و تومورهای دهانی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از رایج‌ترین دلیل تشکیل تومور و کیست دهان بی توجهی به عفونت دندان است که بر اثر گذشت زمان باعث درگیر شدن ریشه دهان و فک شده و باعث تشکیل کیست و توده در فک یا دهان می‌شود. یکی دیگر از عوامل آن تکثیر بیش از حد سلول‌هایی است که باعث ایجاد بافت دهان می‌شوند و به مرور زمان سلول‌های اضافی آن تشکیل یک توده می‌دهند.

سرطان دهان می‌تواند به خاطر سابقه خانوادگی و عامل وراثت باشد. کشیدن سیگار نیز یکی از عوامل مخرب دندان‌ها و به و جود آورنده سرطان دهان می‌باشد. رعایت نکردن بهداشت دهان و همچنین نداشتن تغذیه‌ای مناسب و بد بودن سبک زندگی نیز می‌تواند در ایجاد تومورهای دهانی تأثیر بگذارد.

علائم و نشانه‌های کیست و تومور دهان

کیست‌ها و تومورهای دهانی معمولاً بدون درد و علائم هستند و تا زمانی که مشکلی در فک و یا دندان به وجود نیاورند شخص از وجود آن خبردار نمی‌شود. اما در مواردی پیدایش نشانه‌های زیر می‌توان هشداری برای وجود توده یا کیست در دهان باشد:

  • بیرون زدگی و برآمدگی قسمتی از لثه
  • توقف رشد دندان در کودکان
  • احساس درد در فک دهان
  • تغییر رنگ لثه
  • بوی بد دهان
  • تغییر رنگ و مکان دندان‌ها
  • نداشتن حس در فک بالا یا پایین

علائم کیست و توده دهان

محل ایجاد کیست در دهان و عکس کیست دهان

کیست‌های دهان معمولاً در همه قسمت‌های دهان ممکن است رشد کنند اما در فک پایین و سقف دهان بیشتر دیده شده است.

عکس کیست سقف دهان

سقف یا کام دهان یکی از قسمت‌های دهان است که بیشتر در معرض پیدایش کیست دهانی قرار دارد که در اکثر مواقع با دیدن و معاینه قابل تشخیص هستند. همان‌طور که در عکس کیست سقف دهان می‌بیند یک کیست کوچک از سقف دهان نمایان است.

عکس کیست فک بالا

عکس کیست فک پایین

کیست‌های فک پایین یا درون فک پایین رشد می‌کنند و ریشه دندان و فک پایین را درگیر می‌کنند و یا روی لثه فک پایینی بیرون می‌زند و قابل دیدن است. این نوع کیستها با جراحی فک پایین قابل درمان هستند.  در زیر می‌توانید نمونه‌ای از عکس کیست فک پایین را مشاهده کنید.

عکس کیست فک پایین

روش‌های درمان کیست و تومور دهان

برای درمان کیست و تومور دهان ابتدا متخصص دندانپزشک با معاینه کیست و مشاهده جواب آزمایش‌ها و عکس‌های دهان تصمیم می‌گیرد از چه روشی درمان را شروع کند. در ادامه انواع روش‌های درمان غده و کیست دهان را خواهیم گفت.

جراحی کیست وغده دهان در اصفهان

یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین روش‌های درمانی کیست‌ها و غده دهانی جراحی است. در بیشتر انواع کیست‌های دهانی نمی‌توان با دارو و روش‌های دیگر کیست را از بین برد و جراح دندانپزشک راهی دیگری غیر از جراحی کیست دهان ندارد. معمولاً در جراحی فک جراح مجبور است دندان را از لثه خارج کند و سپس جراحی را انجام دهد که شما بعد از درمان می‌توانید از ایمپلنت دیجیتال در اصفهان برای پر کردن فضای خالی دندان استفاده کنید. از شایع‌ترین جراحی‌های کیست دهانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جراحی کیست سقف دهان
  • جراحی کیست فک بالا

جراحی کیست وغده دهان

دارو درمانی و کوچک کردن تومور و کیست دهان

در نوعی از کیست‌ها و تومورهای دهانی می‌توان با خوردن دارو در دوره درمانی مشخصی باعث از بین رفتن توده و کیست شد. از دارو درمانی در مراحل اولیه سرطان دهان و یا وقتی که تومور خوش‌خیم است استفاده می‌شود.

آیا می‌توان با درمان خانگی کیست دهان را از بین برد؟

درمان‌های خانگی برای از بین بردن کیست یا تومور دهان اثر چندانی ندارد و به ندرت پیش می‌آید که با درمان خانگی بتوان کیست‌های دهانی را درمان کرد. اما شاید بتوان با این روش‌ها مانع پیشرفت سریع آن شد. شما علاوه بر درمان دارویی می‌توانید در کنار آن از درمان‌های خانگی نیز استفاده کنید. در ادامه چند راهکار خانگی برای درمان و کنترل کیست دهان خواهیم گفت:

  • مخلوط سرکه سیب و آب
  • شستن دهان با آب نمک
  • ترکیب زردچوبه و شیر
  • قرار دادن کمپرس گرم روی دهان
  • ریختن روغن میخک روی پنبه و گذاشتن روی کیست دهان
  • گذاشتن روغن درخت چای روی کیست دهان

آیا می‌توان با درمان خانگی کیست دهان را از بین برد؟

انواع کیست داخل دهان

کیست‌ها معمولاً به صورت جامد و یا مایع ممکن است داخل دهان در مکان‌هایی نظیر زبان و یا روی لثه بروز کنند، حال این کیست‌ها انواع مختلفی داشته و بایستی ابتدا توسط دندانپزشک کیست بررسی شده تا نوع آن مشخص شود، حال در ادامه انواع آن را نام‌برده و توضیح می‌دهیم.

انواع کیست داخل دهان

آملوبلاستوما (Ameloblastoma)

یکی از انواع کیست‌هایی که ممکن است در دهان بروز کند کیست آملوبلاستوما است، این نوع کیست خوش‌خیم و خطر جدی به همراه ندارد، این نوع کیست بر اساس گزارش‌ها به دست رسیده اغلب در فک پایین دیده شده و علت آن نیز هنوز به طور کامل مشخص نشده؛ اما به گفته متخصصین و دانشمندان اغلب، دلایل این نوع کیست، ژنتیک و یا عوامل محیطی است.

و حال علائم این نوع کیست تورم و تغییر شکل فک است. لازم به ذکر است فردی که به این نوع کیست مبتلا می‌شود عموماً هیچ نوع دردی ندارد. برای تشخیص این نوع کیست دندانپزشک معمولاً با استفاده از روش‌های تصویربرداری مانند ایکس – رنگ، توموگرافی کامپیوتری تشخیص داده می‌شود.

جراحی تومور آملوبلاستوما به گفته دانشنامه ویکی‌پدیا

آملوبلاستوما به انگلیسی: (Ameloblastoma)، یک تومور نادر و خوش‌خیم بافت پوششی ادنتوژنیک است. شیوع آن در فک پایین بیشتر از فک بالا است. در سال ۱۸۲۷ توسط کوزاک شناسایی شد. این نوع نئوپلاسم ادنتوژنیک در سال ۱۸۸۵ توسط پزشک فرانسوی، لوییز – چارلز مالاسز به عنوان یک آدامانتینوما تعیین شد. سرانجام در سال ۱۹۳۰، ایوی و چرچیل، آن را آملوبلاستوما نام‌گذاری کردند.

گرانولوم مرکزی سل ژانت(Central giant cell granuloma)

از دیگر انواع کیست که ممکن است در دهان بروز کند، گرانولوم مرکزی سل ژانت می‌باشد، این نوع کیست برخلاف کیست آموبلاستما بدخیم بوده و بایستی سریعاً نسبت به درمان آن اقدام شود، دلیل بروز این نوع کیست نیز کاملاً مشخص نیست؛ اما عمده‌ترین دلیل به گفته متخصصین تغییرات تنشی و عفونتی در استخوان محیط دهان است.

ای نوع کیست متأسفانه منجر به تورم، تغییر در شکل فک، راحتی در خوردن، لرزش و قدرت کمتر دندان‌ها شده و در برخی موارد نیز ممکن است بیمار عفونت و خونریزی مشاهده کند.

این نوع توده اغلب در فک پایین اتفاق افتاده؛ ولی در برخی موارد نیز در فک بالا مشاهده شده.

انواع کیست داخل دهان کیست دنتی روس ( Dentigerous cyst )

کیست دنتی ژر‌وس معمولاً بی‌علامت  بوده و فرد زمانی متوجه می‌شود که این نوع توده بزرگ شده باشد و منجر به فشار روی دندان و بافت‌های اطراف شود، این نوع کیست معمولاً در اطراف دندان‌های دائمی بروز کرده و از علائم آن نیز تورم، درد، تغییر در موقعیت دندان، فشار روی عصب‌ها و عفونت می‌باشد. کیست دنتی ژروس معمولاً باید توسط جراحی برداشته شود و دندان مربوطه نیز از بین برود.

ادنتوژنیک میکسوما(Odontogenic myxoma)

ادنتوژنیک میکسوما معمولاً در نوجوانان و جوانان دیده می‌شود و اغلب نیز با توجه به گزارش‌ها در فک پایین بروز کرده و در اثر بافت‌های آغشته به دندان  (odontogenic epitheliu)تشکیل می‌شود. ای نوع توده نیز بی‌علامت بوده و اغلب تورم، فشار روی دندان‌ها، تغییر در موقعیت دندان‌ها و عفونت از علائم این نوع کیست است.

ادنتوما (Odontoma)

ادنتوما از دیگر کیست‌های دهانی است که در دو نوع مرکب و ترکیبی به وجود می‌آید، این توده ممکن است شامل ساختارهای مشابه دندانی مانند ایمنا (enamel), دندان (dentin) و ساختارهای دندانی دیگر باشد. علت ایجاد این نوع توده هنوز مشخص نشده؛ ولی ژنتیک در این امر بی‌تأثیر نیست.

هزینه برداشتن کیست داخل دهان در اصفهان

برداشتن کیست داخل دهان برای تمامی افراد به صورت یکسان نیست و بر اساس عواملی مانند موقعیت کیست، امکان دسترسی به آن، محل و جراحی موردنیاز برای برداشت کیست متفاوت می‌باشد و حال هزینه نهایی بایستی بعد از جراحی مشخص شود.

هزینه برداشتن کیست داخل دهان در اصفهان

سخن پایانی

جراحی کیست و تومور دهان به دلیل حساس بودن محیط دهان باید حتماً توسط یک متخصص و جراح دندانپزشک انجام شود تا با کوچک‌ترین عارضه‌ای بتوان آن را از دهان خارج و درمان کرد. دکتر مهدی ابریشمی یکی از بهترین جراحان فک و دهان در اصفهان انجام کلیه جراحی‌های لثه، فک و دهان را با آخرین متدها و به بهترین نحو انجام می‌دهند. شما برای دریافت مشاوره و تعیین نوبت می‌توانید با شماره ۰۹۹۰۱۱۸۵۴۹۰ تماس حاصل فرمایید.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید