لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

جراحی کیست و تومور داخل لثه در اصفهان

5,097
خدمات درمانی
بدون دیدگاه
جراحی کیست و تومور داخل لثه

جراحی کیست و تومور داخل لثه در مواقعی استفاده می‌شود که متخصص دندانپزشک راهی جز انجام جراحی نداشته باشد. درمان به موقع کیست یا تومور در لثه و دندان می‌تواند مانع از بروز مشکلات جدی‌تر مخصوصاً سرطان لثه در دهان شود. در ادامه دکتر مهدی ابریشمی متخصص و جراح لثه و دهان در اصفهان در مورد علت به وجود آمدن کیست و تومور دندان و راه‌های درمان آن برای شما عزیران صحبت خواهند کرد.

کیست لثه یا دندان چیست؟

کیست لثه یک برآمدگی و یا توده بسیار کوچک در داخل لثه یا روی لثه می‌باشد. داخل کیست لثه ممکن است ممکن است عفونت یا هر ماده دیگری باشد که به مرور زمان ایجاد شده است. کیست‌ها لثه ممکن است زیر دندان و یا کنار لثه شروع به رشد کنند. با رشد این کیست در لثه و بزرگ‌تر شدن آن فشار به دندان بیشتر و درد پدیدار می‌شود. کیست لثه می‌تواند در دراز مدت سبب از بین رفتن دندان و حتی استخوان فک شخص شود.

کیست‌های لثه معمولاً بی خطر هستند و شناسایی و درمان به موقع آن می‌تواند مانع صدمه زدن به دندان و فک بیمار شود. اگر کیست لثه در زیر دندان باشد متخصص با دیدن عکس رادیوگرافی فک متوجه آن خواهد شد. در بعضی مواقع کیست زیر دندان وجود دارد و در عین سالم بودن دندان ممکن است برای خارج کردن آن دندان کشیده شود.

کیست لثه یا دندان چیست؟

انواع کیست لثه و دندان

کیست‌های لثه بر اساس مکان و نحوه تشکیل آن چند نوع هستند که در ادامه انواع کیست لثه را برای شما خواهیم گفت.

کیست رویشی دندان

کیست رویشی به طور معمول در خردسالان و کودکان ایجاد می‌شود. در سنی که کودکان دندان در می‌آورند هنگام بیرون زدن دندان این کیست در لثه تشکیل می‌شود. این نوع کیست معمولاً با رویش دندان خارج می‌شود و درمانی نیاز ندارد.

کیست دنتی ژروس

کیست دنتی ژروس به طور معمول در قسمتی از لثه که دندان هنوز رویش نداشته ایجاد می‌شود. دندان‌های عقل جزء آخرین دندان‌هایی هستند که بیرون زده می‌شوند و برای رشد این نوع کیست جای مناسبی است. این کیست معمولاً با بیرون درآوردن دندان از بین می‌رود.

کیست پریودنتال طرفی

کیست پریودنتال طرفی معمولاً در درون لثه ایجاد می‌شود و با معاینه قابل تشخیص و دیدن نیست. این نوع کیست‌ها با عکس رادیوگرافی قابل دیدن و تشخیص است و به طور نرمال خاموش هستند و دردی ندارند. تنها راه درمان این نوع کیست جراحی لثه است.

کیست رزیجوال

کیست رزیجوال در اکثر مواقع در کنار ریشه دندان رشد می‌کند که به آن پری اپیکال نیز گفته می‌شود. درمان این کیست با جراحی لثه می‌باشد و کشیدن دندان اثری روی آن ندارد.

کیست پری اپیکال

رشد و تشکیل کیست پری اپیکال به طور معمول در بالای ریشه دندان است که به خاطر درمان نکردن به موقع عفوت دندان ایجاد می‌شود. بی توجهی به عفونت دندان و استفاده از داروهای نامناسب برای از بین بردن آن سبب ایجاد چنین کیستی در لثه می‌شود. رشد این کیست در لثه سبب تحلیل مقدار زیادی از استخوان دندان خواهد شد.

انواع کیست لثه

عکس کیست لثه و کیست سقف دهان

در عکس زیر می‌توان نمونه‌ای از کیست لثه در روی لثه و سقف دهان را مشاهده کرد. کیست‌ها معمولاً کوچک هستند و به تعویق انداختن درمان آن ممکن سبب رشد بیشتر و وخیم‌تر شدن اوضاع لثه و سقف دهان شود. شما با مشاهده چنین عارضه در دهان سریعاً به متخصص دندانپزشک مراجعه کنید.

عکس کیست لثه و کیست سقف دهان

علائم کیست لثه

کیست‌ها معمولاً بدون درد هستند و علائمی ندارند تا زمانی که سایز آنها بیشتر شود و فشار ناشی از آن به دندان و فک بیمار باعث بروز درد در آن ناحیه شود. در ادامه چند علائم وجود کیست در لثه را خواهیم گفت:

  • داشتن درد در دندان و فک بیمار
  • احساس فشار به دندان
  • متورم و قرمز شدن لثه

علائم کیست لثه

روش‌های درمان کیست لثه

روش‌های مختلفی برای درمان کیست لثه وجود دارد که با توجه به محل قرارگیری و سایز آن متخصص دندانپزشک تشخیص می‌دهد چه روشی را انجام دهد. در ادامه روش‌های درمان کیست لثه را خواهیم گفت.

کشیدن دندان و خارج کردن کیست لثه

در بیشتر مواقع با کشیدن دندان امکان خارج سازی کیست وجود دارد. در چنین مواقعی بعد از کشیدن دندان متخصص و جراح دندانپزشک کیست را خارج می‌کند. جای دندان کشیده شده را می‌توان با انجام ایمپلنت فوری اصفهان پر کرد.

کشیدن دندان و خارج کردن کیست لثه

درمان کیست لثه با آندوسکوپی

در روش درمان کیست دندان با آندوسکوپی با وارد کردن سوزنی مخصوص به ریشه دندان و محلی که کیست لثه وجود دارد انجام می‌شود. بعد از رسیدن این سوزن به کیست لثه و وارد شدن به داخل کیست تمام موادی که داخل کیست وجود دارد به بیرون کشیده می‌شوند. در این روش نیازی به کشیدن دندان نیست و به راحتی مواد داخل کیست تخلیه می‌شود.

جراحی کیست لثه در اصفهان

کیست لثه به طور معمول با جراحی فک و لثه و خارج کردن آن قابل درمان است. در این درمان ابتدا متخصص با دیدن عکس محل دقیق آن را شناسایی می‌کند و اندازه آن را تخمین می‌زند. بستگی به نوع کیست ممکن است پس از برش لثه محتویات کیست خارج شود و یا کلاً خود کیست برداشته شود.

درمان فوری کیست دندان بدون جراحی

درمان‌های هستند که باعث درمان فوری کیست دندان می‌شود و نیازی نیست لثه جراحی شود. یکی از آنها عصب کشی دندان است که با ایجاد حفره‌ای تا ریشه دندان کیست تخلیه می‌شود. بعد از این مرحله و مطمئن شدن تخلیه کامل کیست می‌توان دندان را عصب کشی کرد.

یکی از روش‌های دیگر استفاده از آب و نمک ولرم است که باعث می‌شود کیست ضدعفونی شود و رشد کمتری تا زمان درمان داشته باشد. کسانی که عادات دارند لب و یا لپ خود را گاز بگیرند ممکن است باعث ایجاد کیست دهانی شوند که توصیه می‌شود با جویدن آدامس این عادت را ترک کنند.

گاز گرفتن لب و ایجاد کیست دهانی

هزینه جراحی کیست دندان و لثه در اصفهان

هزینه جراحی کیست دندان و لثه بستگی به روشی که متخصص برای درمان انتخاب می‌کند دارد. همچنین سایز کیست، محل قرار گیری آن و میزان حساس بودن آن نیز در این قیمت تأثیر گذار است. نوع کیست دندان و لثه و اینکه روش تخلیه آن راحت باشد یا سخت نیز مهم است. هر چقدر زمان جراحی کیست لثه و دندان بیشتر باشد دستمزد متخصص و جراح دندانپزشک نیز بالاتر خواهد رفت.

هزینه جراحی کیست دندان و لثه در اصفهان

تومور لثه (سرطان لثه) و علل ایجاد آن

تومور لثه یا سرطان لثه به خاطر رشد و توسعه بیش از حد سلول‌های لثه می‌باشد که نتیجه آن تشکیل غده و تومور در لثه می‌باشد. مبدأ این تومور معمولاً غدد لنفاوی و بزاقی می‌باشد و از این دو غده توسعه یافته و بزرگ شده و به سایر نقاط بدن نیز می‌رسند. وجود تومور دهان باعث اختلال در قسمت‌های مختلف دهان از جمله دندان، فک و لب‌ها می‌شود.

هنوز دلیل قاطعی برای آن پیدا نشده ولی عواملی مثل سیگار کشیدن، درمان دیرهنگام عفونت‌های دندانی، وجود بیماری‌هایی مثل کم خونی پلامر و چکاپ نکردن به موقع دندان‌ها و دهان ممکن است عاملی باشند که زمینه ساز بروز چنین عارضه‌ای در دهان شوند.

تومور لثه (سرطان لثه) و علل ایجاد آن

علائم سرطان لثه

اطلاع از علائم سرطان لثه موجب می‌شود تا با مشاهده آنها هر چه زودتر اقدام به درمان آن کرده و تا میزان زیادی بتوانید از رشد و تکثیر آن جلوگیری کنید در ادامه به چند مورد از این علائم اشاره خواهیم کرد:

  • عوض شدن حالت فک و دندان‌ها
  • پدیدار شدن لکه‌های سفید و قرمز در دهان
  • احساس گرفتگی گلو
  • خونریزی از لثه و یا دهان
  • کم شدن وزن بدن در مدت زمان کم
  • متورم شدن لثه یا سقف دهان
  • بی حس شدن گردن، دهان و یا زبان

علائم سرطان لثه

راه‌های درمان سرطان لثه یا تومور لثه

راه‌های درمانی مختلفی برای درمان تومور و سرطان لثه وجود دارد. متخصص با توجه به پیشرفت آن در دهان و نوع تومور یک درمان مناسب را انتخاب خواهد کرد. برای درمان چنین موردی ابتدا متخصص یک نمونه از آن را آزمایش می‌کند تا بتواند درمان صحیح را بکار ببرد. در ادامه چند مورد از درمان‌های سرطان لثه را خواهیم گفت.

شیمی درمانی برای از بین بردن تومور لثه

گاهی تومور در لثه با درمان دارویی و شیمی درمانی از بین می‌رود. در شیمی درمانی با وارد کردن مواد شیمی درمانی به خون انجام می‌شود. افرادی که شیمی درمانی انجام می‌دهند ممکن است در آنها زخم و یا خونریزی دهان ایجاد شود.

جراحی تومور لثه

متداول‌ترین روش درمان تومور لثه جراحی و بیرون آوردن آن می‌باشد. بستگی به حجم تومور در لثه و پیشرفت آن جراحی انجام می‌شود. گاهی اوقات ممکن است تومور غدد لنفاوی گردن را نیز درگیر کرده باشد که عمل تخلیه در آن قسمت نیز انجام می‌شود. در برخی موارد در جراحی لثه ابتدا دندان کشیده می‌شود و سپس کیست خارج می‌شود. در چنین مواقعی بعد از ترمیم لثه می‌توانید برای پرکردن جای دندان خالی از ایمپلنت دیجیتال در اصفهان استفاده کنید.

جراحی تومور لثه

پرتو درمانی

پرتو درمانی تومور لثه مواقعی انجام می‌شود که تومور زیاد بزرگ نباشد. اما در مواردی که دکتر تشخیص می‌دهد پرتو درمانی روی کوچک شدن غده تأثیر دارد اول با پرتو درمانی سایز آن را کم می‌کنند و بعد با انجام جراحی آن را بیرون می‌آورند.

آیا کیست دندان باعث سرطان می‌شود؟

کمتر دیده شده که کیست‌های دندانی باعث سرطان شود اما ممکن است با بی توجهی به آن زمینه را برای رشد بیشتر آن فراهم کنیم. برخی از کیست‌ها علائم سرطانی دارند و این گونه کیست‌ها معمولاً دردی نداشته و بی علائم هستند. اما توجه داشته باشید که بزرگ شدن کیست می‌تواند بافت فک و استخوان را از بین ببرد.

ایا کیست دندان باعث سرطان لثه میشود؟

در چه مواقعی به جراحی کیست لثه نیاز است؟

متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا بی‌توجهی نسبت به درمان کیست لثه دیر اقدام کرده و همین امر منجر می‌شود که دیگر روش‌های بدون جراحی برای آن‌ها ممکن نباشد، حال سؤال اینجاست در چه مواقعی به جراحی کیست لثه نیاز است؟ در جواب این سال باید گفت معمولاً دندانپزشکان زمانی تشخیص جراحی می‌دهند که کیست بیش از حد بزرگ شده باشد و دیگر روش‌های دارویی برای درمان، پاسخگو نباشد.

توصیه می‌شود که حتماً در زمان مشاهده علائم کیست لثه سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید؛ زیرا عوارض جبران‌ناپذیری را برای افراد در پی دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی کردیم.

در چه مواقعی به جراحی کیست لثه نیاز است؟

عوارض جراحی‌نکردن کیست لثه چیست؟

همان‌طور که گفتیم بسیاری از افراد در اثر عدم آگاهی و یا سهل نسبت به درمان کیست دیر اقدام کرده و همین امر منجر می‌شود تا با چالش‌های فراوانی روبرو شوند، لازم به ذکر است که سهل‌انگاری. نسبت به درمان کیست لثه عوارض بسیاری را برای افراد به همراه دارد که از جمله اینها می‌توان به گسترش کیست، عدم راحتی و درد، التهاب و تغییر ساختار فرم دندان‌ها و فک اشاره کرد. از دیگر کیست لثه عبارتند از:

  • دندان‌های سالم آسیب دیده.
  • دندان‌ها از بین رفته و یا لق شده.
  • ممکن است بخش های مختلف صورت دچار بی حسی شود.
  • استخوان فک بزرگ می‌شود.

عوارض جراحی‌نکردن کیست لثه چیست؟

جراحی کیست و تومور دهان

در جراحی کیست و تومور دهان، جراح با استفاده از تکنیک‌های مختلف کیست و یا تومور را برمی‌دارد، برای برداشتن تومورها ممکن است دندانپزشک از داروهای استفاده کند و یا در صورت لازم کیست را جراحی کرده و محتویات داخل آن را تخلیه کند.

در کل وجود کیست و یا تومور درون دهان بسیار خطرناک بوده و بایستی نسبت به درمان آن هر چه سریعتر تر اقدام شود، برخی از تومورها خوش خیم و برخی بدخیم می‌باشند، برای تشخیص این موضوع دندانپزشک با استفاده از عکس و آزمایشات مختلف استفاده می‌کند.

جراحی کیست و تومور دهان

سخن آخر

جراحی کیست و تومور داخل لثه یکی از راهکارهای خارج سازی و تخلیه آن از بافت لثه می‌باشد. درمان نکردن به موقع کیست و تومور لثه باعث صدمات جبران ناپذیری به دهان خواهند شد. چکاپ نکردن به موقع دندان‌ها و فک می‌تواند باعث رشد بیشتر تومورهای لثه و ابتلا به سرطان پیشرفته لثه شود. یکی از مهارت‌های دکتر مهدی ابریشمی در اصفهان تخلیه انواع کیست و تومورهای لثه به صورت حرفه‌ای می‌باشد. 7

چنانچه شما دچار مشکلات دهان و دندان هستید می‌توانید برای مشاوره با شماره ۰۳۱۳۶۶۴۴۱۲۶ تماس حاصل فرمایید.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید