لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد؟

159
مقالات
بدون دیدگاه
ایمپلنت دندان چند سال دوام دارد؟

همان‌طور که می‌دانید دندان‌ها یکی از مهم‌ترین اعضای بدن هستند که گاهی اوقات در اثر بروز حوادثی چون تصادف دچار شکستگی می‌شوند، حال برای رفع این مشکل ایمپلنت‌های دندان به وجود آمده‌اند که طول عمر ایمپلنت از عوامل بسیار مهم است که دغدغة بسیاری از بیماران نیز است. در همین جهت بیماران سؤالات بسیاری برایشان پیش می‌آید که عبارت‌اند از:

ماندگاری ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟
کدام کشور سازنده ایمپلنت، ایمپلنت بهتری دارد؟
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
طول عمر ایمپلنت دندان و تاج پروتزی آن چقدر است؟
چه عواملی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می‌شوند؟

لازم به ذکر است که طول عمر ایمپلنت در هر بیمار متفاوت است زیرا به عواملی نظیر رعایت بهداشت از سمت بیمار، برند ایمپلنت انتخاب شده، دندانپزشکی که ایمپلنت را انجام می‌دهد، شرایط بدنی و سلامت عمومی افراد بستگی دارد. اما به صورت کلی ایمپلنت که با نام دندان دائمی نیز معروف است طول عمر بالایی داشته که در ادامه قصد داریم به صورت کامل و مفصل در این مورد با شما عزیزان صحبت کنیم.

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت دندان وابسته عوامل مختلفی همچون سلامت عمومی بدن، رعایت بهداشت، برند ایمپلنت و غیره است، اما به گفته متخصصین ایمپلنت طول عمر ایمپلنت معمولاً بین ۱۵ تا ۲۵ سال است و اگر فرد به توصیه‌های دندانپزشک خود توجه کند و به‌درستی از دندان‌های خود مراقبت کند، محافظ دهانی مناسبی استفاده کند و به دندانپزشک خود به صورت منظم مراجعه کند می‌تواند حتی به صورت مادام ‌العمر از ایمپلنت بهره ببرد.

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

بسیاری از بیماران در زمان مراجعه از دندانپزشک خود می‌پرسند که آیا ایمپلنت مادام العمر است؟ در جواب این سوال باید گفت که ایمپلنت ها از آلیاژهای محکم همچون تیتانیوم استفاده می‌شود، این آلیاژ در مقابل عواملی نظیر زنگ زدگی مقاوم بوده و به همین علت تا سالیان سال در صورت مراقبت صحبح به فرد خدمات‌رسانی می کند.

در برخی موارد می توان گفت بله، ایمپلنت دندان می تواند مادام العمر باشد اما زمانی که فرد به مراقبت های قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دقت بسیاری کند، به عنوان مثال در انتخاب دندانپزشک حساسیت بالایی به خرج داده و از بهترین ایمپلنت‌ها استفاده کند.

آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

چه عواملی باعث افزایش طول عمر ایمپلنت می شوند؟

بسیاری از دندانپزشکان از این روش با عنوان دندان دائمی نیز یاد کرده‌اند، اما طول عمر ایمپلنت و ماندگاری همیشگی آن مستلزم عواملی است که می‌بایست به آن توجه ویژه‌ای شود، حال در ادامه قصد داریم عوامل مؤثر در ماندگاری ایمپلنت را بررسی کنیم که به شرح ذیل هستند:

  • توجه به بهداشت دهان و دندان: از کارهایی که در بهداشت دهان و دندان لازم انجام می‌شود می‌توان به مواردی نظیر شستشوی منظم دهان با مسواک و دهان‌شویه، رعایت رژیم غذایی و استفاده از محافظ دهانی اشاره کرد. در صورت عدم توجه به یکی از موارد بالا ممکن است ایمپلنت آسیب ‌دیده و یا حتی محل اطراف آن عفونی شوند.
  • کیفیت ایمپلنت: در حال حاضر شرکت‌های بسیاری در زمینة ایمپلنت فعالیت دارند و لازم است تا افراد برای ایمپلنت از بهترین برندهای ایمپلنت استفاده کنند تا بتوانند به صورت مادام ‌العمر از دندان‌های خود لذت ببرند.
  • عادات بهداشتی: برخی از متقاضیان ایمپلنتی افرادی هستند که مبتلا به دندان ‌قروچه هستند و یا سیگار، دخانیات، الکل و نوشیدنی‌های گازدار مصرف می‌کنند، لازم است به این افراد بگوییم که بهتر است این عادات را کنار گذاشته؛ زیرا به‌مرورزمان باعث آسیب به ایمپلنت شده و بیمار به تعویض ایمپلنت نیاز پیدا می‌کند.
  • سن و وضعیت سلامتی: از دیگر مواردی که می‌تواند روی ایمپلنت تأثیر بگذارد سن و وضعیت سلامتی است، این افراد لازم است تا بعد از انجام ایمپلنت توصیه‌های دندانپزشک را به‌دقت انجام دهند تا در آینده نیازی به تعویض ایمپلنت نداشته باشند.
  • وضعیت دندان‌های اطراف: قبل از اقدام به ایمپلنت می‌بایست دندان‌های آسیب‌دیده را درمان کنید؛ زیرا دندان خراب باعث آسیب به ایمپلنت شده و عمر ایمپلنت را کاهش می‌دهد.

چه عواملی باعث افزایش طول عمر ایمپلنت می شوند؟

کدام کشور سازنده ایمپلنت، ایمپلنت بهتری دارد؟

در حال حاضر کشورهایی بسیاری از جمله چین، کره، آلمان، آمریکا، ایران و غیره در حال تولید ایمپلنت و رقابت با یکدیگر هستند، جواب سؤال کدام کشور سازنده ایمپلنت، ایمپلنت بهتری دارد؟ کمی سخت بوده و نمی‌توان به این سؤال جواب قطعی داد، به طور مثال آلمان از قدیم در عرصه ایمپلنت فعالیت داشته و مسلماً از تکنولوژی پیشرفته‌تری برخوردار است.

اما هر برند از هر کشوری مزایا و معایبی دارد که معایب به معنای بد بودن آن ایمپلنت نیست، توصیة دکتر مهدی ابریشمی به بیماران عزیز این است که از دندانپزشک خود در این زمینه کمک بگیرید و معمولاً به دنبال ایمپلنت‌هایی باشید که مجوز و استانداردهای جهانی را دریافت کرده‌اند. توجه داشته باشد که ایمپلنت موردنظر می‌بایست استاندارد  CE را دریافت کرده باشد.

حال سؤالاتی همچون طول عمر ایمپلنت سوئیسی چقدر است؟ عمر ایمپلنت ایرانی چگونه است؟ ایمپلنت آلمانی چقدر عمر می‌کند؟ عمر ایمپلنت کره‌ای چقدر است؟ برای بیماران قبل از اقدام به ایمپلنت از دندانپزشک خود می‌پرسند؟

کدام کشور سازنده ایمپلنت، ایمپلنت بهتری دارد؟

به گفته‌ی دکتر مهدی ابریشمی متخصص ایمپلنت در اصفهان

متأسفانه، جواب این سؤال را نمی‌توان به صورت دقیق داد؛ زیرا عمر ایمپلنت به برند تولید کننده، مهارت دندانپزشک، رعایت بهداشت دهان و دندان، توجه به توصیه‌های متخصص، تکنولوژی تولید، فرایند طراحی و تولید، تعداد و نوع مراحل کنترل کیفیت دارد و همان‌طور که در بالا ذکر کردیم لازم است تا جهت انتخاب ایمپلنت به مجوزها و سابقة کاری آن برند توجه کنید.

یک ایمپلنت خوب چه تفاوت‌هایی با ایمپلنت نامرغوب دارد؟

یکی از عوامل ماندگاری ایمپلنت استفاده از ایمپلنت مرغوب است، حال برخی از افراد سؤال می‌پرسند که تفاوت یک ایمپلنت خوب با نامرغوب بر سر چیست؟ در ادامه قصد داریم تا با تفاوت یک ایمپلنت خوب با نامرغوب آشنا شویم که عبارت‌اند از:

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های یک ایمپلنت مرغوب با نامرغوب این است که در ایمپلنت‌های مرغوب از تکنولوژی‌های بروز و مواد باکیفیت استفاده شده، این در حالی است که در ایمپلنت نامرغوب چنین نیست و در صورت استفاده در آینده بیمار با مشکلات متعددی مواجه می‌شود.

به طور مثال ایمپلنت‌های مرغوب از فیکسچرهای مقاوم تشکیل شده‌اند و می‌توانند فشار را تا حد بالایی تحمل کنند و به‌سرعت با استخوان فک ‌جوش بخورند، ولی ایمپلنت‌های نامرغوب با کوچک‌ترین فشار دچار آسیب‌هایی نظیر ترک‌ خوردگی و یا شکستگی می‌شوند و در برخی موارد روند جوش ‌خوردن با استخوان دچار مشکل می‌شود.

در ساخت و طراحی ایمپلنت‌های مرغوب از تکنولوژی جدید و پیشرفتة دنیا و همچنین کنترل کیفیت در روند تولید ایمپلنت استفاده می‌شود و از کنترل کیفیت دقیقی برخوردارند، اما ایمپلنت‌های نامرغوب چنین ویژگی ندارند.

رعایت استاندارد و کسب مجوزهای FDA و ISO از مهم‌ترین ویژگی‌هایی هستند که یک ایمپلنت مرغوب باید از آن برخوردار باشد، این استانداردها تمامی موارد گفته همچون کنترل نظارت دقیق، استفاده از تکنولوژی پیشرفته و مواد باکیفیت را تأیید می‌کند.

ایمپلنت مرغوب نسبت به ایمپلنت‌های نامرغوب از قیمت بیشتری برخوردارند، اما لازم به ذکر است که استفاده از ایمپلنت‌های مرغوب از نظر هزینه نسبت به ایمپلنت‌های نامرغوب مقرون‌ به‌ صرفه‌تر، شاید شما در هنگام استفاده از ایمپلنت‌های نامرغوب هزینه کمتری پرداخت کنید؛ اما در آینده به‌احتمال زیاد نیاز به تعویض مجدد دارید، این در حالی است که ایمپلنت‌های مرغوب تا ۲۵ سال و حتی تا پایان عمر نیز دوام دارد.

نکتة آخری که برای ایمپلنت‌های وجود دارد این است که ایمپلنت‌های مرغوب در سایزهای مختلف موجودند و افراد با سایزهای استخوانی مختلف می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

یک ایمپلنت خوب چه تفاوت‌هایی با ایمپلنت نامرغوب دارد؟

چرا ایمپلنت دندان نوعی کاشت دائمی دندان محسوب می‌شود؟

ایمپلنت دندان یکی از روش‌های کاشت دندان است که بسیاری ایملنتولوژیست‌ها به آن کاشت دائمی دندان می‌گویند و دلیل این نام‌گذاری نیز آن است که در این روش ابتدا پایه ایمپلنت که به شکل پیچ درون فک کاشته شده و به‌عنوان ریشة دندان عمل می‌کند.

در این روش پس از اینکه پایه درون فک قرار داده شد باگذشت زمان استخوان اطراف ایمپلنت را احاطه کرده و همین امر باعث شده تا ایمپلنت سالیان طولانی در دهان باقی بماند.

چرا ایمپلنت دندان نوعی کاشت دائمی دندان محسوب می‌شود؟

طول عمر ایمپلنت دندان و تاج پروتزی آن چقدر است؟

در طول عمر دندان و تاج پروتزی عوامل متعددی دخیل است که می‌توان به مواردی نظیر کیفیت و نوع مواد استفاده شده در ساخت ایمپلنت و تاج پروتزی، بهره‌مندی از تکنولوژی و متدولوژی پیشرفته در جراحی و تهیه پروتز دندان، میزان رعایت بهداشت دهانی بیماری که ایمپلنت دندان انجام داده و تاج پروتزی دریافت کرده است، شیوع بیماری‌های لثه و عدم درمان صحیح آن‌ها، تغییرات در ساختمان استخوان فک و لثه با گذر زمان اشاره کرد.

تحقیقات انجام شده نشان داده است که پروتزهای تاج دندانی و ایمپلنت تا ۱۰ سال عمر کرده و درصورتی‌که به بهداشت دهان و دندان توجه و از ایمپلنت مرغوب استفاده شود تا ۲۵ سال نیز مورداستفاده است و نیازی به تعویض ندارد.

طول عمر ایمپلنت دندان و تاج پروتزی آن چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت All on 4 چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت All on 4 مانند تمام ایمپلنت‌ها به عواملی نظیر تجربه دندانپزشک، رعایت بهداشت و دندان از سمت بیمار و غیره بستگی دارد و اگر فرد بخواهد پایه‌های بسیاری در فک کار کند در آینده دچار مشکل می‌شود و حال این نوع ایمپلنت این مشکل را برطرف کرده و استحکام لثه نیز همانند قبل است.

گزارش‌هایی که به دست ما رسیده نشان داده است که طول عمر ایمپلنت All on 4 تا سی ‌سال نیز بوده است و افرادی که به صورت صحیح از آن مراقبت کرده‌اند تا پایان عمر نیز از مزایای آن بهره برده‌اند.

طول عمر ایمپلنت All on 4 چقدر است؟

کدام روکش طول عمر بالاتری دارد؟

روکش‌های ایمپلنت در انواع آمالگام، زیرکونیا، سرامیکی و تیتانیوم ساخته و به بازار عرضه شده‌اند، ولی معمولاً دندانپزشکان از دو نوع زیرکونیا و سرامیکی برای روکش دندان استفاده می‌کنند؛ زیرا روکش‌های ایمپلنت زیرکونیا از مقاومت بالایی در مقابل خوردگی، لکه‌پذیری، خمش و شکست برخوردار است و روکش‌های سرامیکی همانند زیرکونیا بسیار محکم هستند و از زیبایی خاصی برخوردارند چرا که به دندان‌های طبیعی شباهت بسیاری دارند.

اما به ‌طورکلی نمی‌توان عمر دقیق روکش را پیش‌بینی کرد؛ زیرا به عواملی نظیر جنس مصالح استفاده شده برای ساخت بستگی دارد.

کدام روکش طول عمر بالاتری دارد؟

آیا روند درمان بر طول عمر ایمپلنت تأثیرگذار است؟

انجام ایمپلنت کامل فک بالا و پایین به دو روش چند مرحله و ایمپلنت فوری انجام می‌شود، ایمپلنت چندمرحله‌ای به این صورت که ایمپلنت معمولاً طی دو مرحله انجام می‌شود، در این روش می‌بایست بیمار تا چند ماه صبر کرده و بیشتر مناسب افرادی است که از استخوان مناسبی برای کاشت ایمپلنت برخوردار نیستند و متاسفانه مبتلا به پوکی استخوان هستند می‌بایست برایشان پیوند استخوان صورت گیرد که یان مرحله تا چندماه طول می‌کشد.

اما در روش ایمپلنت فوری تمامی روش‌ها اعم از کاشت تا نصب تاج در یک مرحله انجام می‌شود.

آیا روند درمان بر طول عمر ایمپلنت تأثیرگذار است؟

تأثیر متخصص ایمپلنت در طول عمر بیشتر ایمپلنت

طول عمر ایمپلنت تا حد بسیار زیادی به متخصص ایمپلنت (ایمپلنتولوژیست) موردنظر بستگی دارد، زیرا متخصص باید از تجربة بالا برخوردار باشد و در لحظه بتواند بهترین تصمیم را بگیرد، از دیگر نکاتی که یک متخصص باید در آن توانا باشد شامل انتخاب مناسب ایمپلنت بر اساس شرایط دهان و دندان بیمار، دقت در اجرای ایمپلنت، انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از عفونت و آموزش مراقبت‌های لازم به بیماران است.

به همین علت توصیه می‌شود تا قبل از انجام ایمپلنت به‌ خوبی درمورد دندانپزشک مورد نظرتان تحقیق کنید.

تأثیر متخصص ایمپلنت در طول عمر بیشتر ایمپلنت

قیمت کاشت دندان دائمی (ایمپلنت)

قیمت کاشت دندان دائمی برای افراد به صورت یکسان نیست و هزینه نهایی پس از معاینه مشخص می‌شود، اما به‌طورکلی هزینة ایمپلنت به عواملی نظیر مکان جغرافیایی، تخصص دندانپزشک، نوع و مدل ایمپلنت، تعداد دندان‌های قرارگیری ایمپلنت، هزینة تصویربرداری و هزینه‌های دیگر وابسته است.

قیمت کاشت دندان دائمی

عوامل مضر و مؤثر در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان

همان‌طور که می‌دانید ایمپلنت یکی از روش‌های دائمی جهت پر کردن جای خالی دندان‌های ازدست‌رفته است، حال مواردی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت شده و برای آن بسیار مضر هستند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم و عبارت‌اند از:

  • عدم رعایت بهداشت و دندان و توجه‌ نکردن به شستشوی منظم دهان با مسواک و دهان‌شویه که باعث بروز مشکلاتی نظیر عفونت در ناحیة ایمپلنت می‌شود.
  • کشیدن سیگار بعد از کاشت ایمپلنت، مصرف دخانیات، الکل و نوشابه‌های گازدار باعث آسیب به استخوان شده و باعث کاهش قدرت تحمل استخوان می‌شود.
  • عفونی‌شدن ایمپلنت دندان و بیماری‌های لثه که منجر به تخریب بافت‌های اطراف ایمپلنت می‌شود.
  • ترمیم ناصحیح باعث می‌شود تا طول عمر ایمپلنت کاهش یابد؛ زیرا فشار زیادی بر روی دندان‌های ایمپلنت شده وارد می‌شود و درنهایت ممکن است شکستگی ایمپلنت را به همراه دارد.

عوامل مضر و مؤثر در کاهش طول عمر ایمپلنت دندان

کلام آخر

بخشی از طول عمر ایمپلنت مانند عواملی نظیر انتخاب برند و نحوة اجرا به متخصص ایمپلنت یا همان ایمپبنتولوژیست بستگی دارد و بخش دیگر نیز به بیمار بستگی دارد به‌ عنوان ‌مثال می‌توان به بهداشت دهان و دندان اشاره که رعایت آن توسط بیمار تا مقدار بسیار زیادی عمر ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

در انتخاب برند ایمپلنت نیز سعی کنید از برندهای معتبر استفاده کرده و به قیمت توجه نکنید، زیرا این مورد در آینده به نفع شما بوده و شما را از تعویض مجدد ایمپلنت بی ‌نیاز می‌کند، همچنین ایمپلنت‌های مرغوب و استاندارد تا ۲۵ سال و حتی بیشتر عمر کرده و برای افراد لبخندی زیبا به ارمغان می‌آورند.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید