لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

آیا ایمپلنت دندان سرطان زا است؟

101
مقالات
بدون دیدگاه
آیا ایمپلنت دندان سرطان زا است؟

تا به امروز تحقیقات و مطالعات زیادی انجام شده‌ اند تا ارتباط بین ایمپلنت دندان و سرطان زا بودن آن بررسی شود. اما طبق تحقیقات بدست آمده ایمپلنت های دندانی به طور مستقیم با سرطان مرتبط نیستد؛ یعنی تا اکنون هیچ مطالعه علمی قطعی که نشان دهد ایمپلنت دندان باعث کارسینومای دهانی، سرطان کام یا سرطان اورال (Oral cancer) می‌شود؛ وجود ندارد. برای اطمینان بیشتر و دریافت اطلاعات دقیق‌ تر، دکتر مهدی ابریشمی متخصص ایمپلنت در اصفهان شما را در مورد ریسک‌ های کاشت دندان و مراقبت های پس از جراحی راهنمایی می کنند.

برای مشاوره رایگان ایمپلنت دندان در اصفهان کلیک کنید.

سرطان دهانی یا کارسینومای دهان  چیست؟

سرطان دهان نوعی از سرطان است که با نام‌ های سرطان کام یا سرطان اورال (Oral Cancer) نیز شناخته می‌ شود. این سرطان نوعی از در بافت‌ ها و ساختارهای مختلف دهان مانند موارد زیر می‌ تواند رخ دهد:

  • لب‌ ها
  • دهان
  • لثه‌ ها
  • زبان
  • سقف دهان
  • زیر زبان 
  • مناطق دیگر دهان

سرطان دهانی یا کارسینومای دهان  چیست؟

علت اصلی سرطان دهانی چیست؟

دلیل اصلی سرطان دهان می تواند موارد نام برده در زیر باشد:

  • کشیدن سیگاری
  • نوشیدن الکل به میزان زیاد
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان‌ ها
  • ویروس HPV
  • تغذیه نامناسب
  • تماس با مواد شیمیایی مضر

علت اصلی سرطان دهانی چیست؟

علائم سرطان دهانی چیست؟

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا با تشخیص دقیق و درمان در زمان مناسب به کاهش علائم و بهبود وضعیت خود کمک کنید. تشخیص زود هنگام و درمان مناسب می‌ تواند بهبود شانس درمان و نتایج را بهبود بخشد. علائم و نشانه‌ های سرطان دهانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آفت‌ ها یا زخم‌ های طولانی‌ مدت در دهان که بهبود نمی‌ یابند.
  • تغییر در رنگ دهان، لثه‌ ها یا زبان
  • تورم یا ترشح غیرطبیعی در دهان
  • درد یا خونریزی ناشی از دهان
  • دشواری در بلع یا گفتار
  • تغییر در تناوب دندان‌ ها یا تغییر در نحوه بسته شدن دهان

چه افرادی به سرطان دهان مبتلا می‌ شوند؟

معمولا افرادی که به سرطان دهان مبتلا می‌ شوند؛ ممکن است عوامل مختلفی را تجربه کرده باشند. البته این فاکتور مهم است که بدانید این عوامل تنها دلایل خطر هستند و ممکن است افراد بدون داشتن این عوامل نیز به سرطان دهان نیز مبتلا شوند. همچنین داشتن یک یا چند فاکتور خطرزا، به معنای بیماری قطعی سرطان دهان نیست و تنها افزایش خطر ابتلا را نشان می‌ دهد.

اما برخی عوامل خطرناک که ممکن است افراد را به سرطان دهانی مبتلا کند عبارتند از:

  • افرادی که در معرض مصرف دخانیات مانند تنباکو، سیگار، قلیان، پیپ و … هستند. 
  • افرادی که از مشروبات الکلی به صورت مکرر و زیاد استفاده می کنند.
  • عفونت و ابتلا به ویروس HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) که می تواند از طریق رابطه جنسی و تماس مستقیم با پوست و بزاق دهان منتقل می‌ شود. 
  • عدم رعایت بهداشت مناسب دهان، دندان‌ ها و لثه‌ها
  • مصرف مواد غذایی نامناسب، فقر غذایی، کمبود میوه‌ ها و سبزیجات
  • کهولت سن که با افزایش سن خطر ابتلا نیز افزایش می‌ یابد.
  • مردان بیشتر از زنان به سرطان دهان مبتلا می‌ شوند.

چه افرادی به سرطان دهان مبتلا می‌شوند؟

آیا التهاب لثه همان کارسینومای دهانی است؟

خیر، التهاب لثه (پریودنتیت) و کارسینومای دهانی (سرطان دهان) دو بیماری متفاوت هستند و نیاز به تشخیص و درمان جداگانه دارند. معمولا یکی از عوارض نسبتا نادر بعد از کاشت دندان، التهاب لثه است. در این شرایط لثه دچار التهاب و تورم شده و بافت نرم لثه، سفت و سخت می ‎شود. در این شرایط بعضی از افراد به غلط تصور می‌ کنند که مبتلا به سرطان یا کارسینومای دهانی شده اند که این تشخیص کاملا اشتباه است.

التهاب لثه: یک عفونت باکتریایی است که باعث التهاب و تخریب بافت‌ های اطراف دندان و لثه می‌ شود. این بیماری به دلیل عدم مراقبت های لازم از دندان‌ها و لثه‌ها، تجمع پلاک و ترتیب نامناسب دندان‌ ها رخ می‌ دهد.

کارسینومای دهانی: یک نوع سرطان است که در بافت‌ های دهان و لثه شکل می‌ گیرد. این بیماری ممکن است به دلیل عواملی مانند مصرف دخانیات، الکل، ویروس HPV و … رخ دهد.

توصیه می شود که در صورت داشتن هرگونه علامت به پزشک متخصص دهان و لثه یا دندانپزشک خود مراجعه فرمایید.

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می شود؟

ایمپلنت دندان یک روش درمانی ایمن و مؤثر برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته است. امروزه انواع روش های کاشت دندان همانند ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری، مانند هر جراحی دیگر، ممکن است با عوارض جانبی کوچکی مانند التهاب، خونریزی، عفونت یا تحریک بافت‌ های اطراف دهان  بروز پیدا کند. اما این عوارض در صورت انتخاب پزشک مناسب و رعایت بهداشت و مراقبت‌ های لازم قابل کنترل و درمان می باشند.

طبق تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی ایمپلنتولوژی نسبت به احتمال ایجاد سرطان بعد از انجام درمان ایمپلنت اینگونه برداشت می شود که:

احتمال بروز سرطان بعد از کاشت دندان و درمان ایمپلنت، 0.00017 درصد تخمین زده می شود. به عبارت دیگر، احتمال سرطان زا بودن ایمپلمنت بسیار بسیار اندک است.

آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می شود؟

عوارض خطرناک ایمپلنت

در اکثر موارد ایمپلنت دندان بدون مشکل انجام می‌شود و عوارض خطرناکی به همراه ندارد. اما برخی از ریسک های عمل جراحی کاشت ایمپلنت، خطرات ایمپلنت و عوارض خطرناک ممکن است شامل موارد زیر باشند:

1- عفونت: پس از کاشت ایمپلنت ممکن است در محل جراحی یا در اطراف ایمپلنت شاهد بروز عفونت باشیم. اما زمانی باید نگران این موضوع باشیم که عفونت شدید باشد و به درستی و در زمان مناسب درمان نشود که در این مواقع ممکن است نیاز به خارج کردن ایمپلنت و درمان عفونت باشد.

2- تحریک بافت‌های اطراف کاشت دندان: در برخی موارد، پس از جراحی ایمپلنت ممکن است با تحریک و التهاب بافت‌های اطراف محل جراحی کاشت دندان مواجه شویم که این امر ممکن است باعث به‌ وجود آمدن نا راحتی و درد در منطقه ایمپلنت شود.

3- عدم اتصال استخوان به ایمپلنت دندان: در برخی موارد، ممکن است استخوان فک نتواند به درستی به ایمپلنت پیوند بخورد. این عارضه می‌تواند باعث پس زدن ایمپلنت و نیاز به جراحی و کاشت مجدد شود.

4- آسیب به عصب‌ ها و عروق: در صورتی که جراحی ایمپلنت توسط پزشک غیر متخصص و بی تجربه به صورت نادرست انجام شود؛ ممکن است عصب‌ها و عروق در نزدیکی محل جراحی ایمپلنت آسیب ببینند. این مشکل می‌تواند منجر به احساس خنثی شدن یا تغییر در حس و حرکت در منطقه مورد نظر شود.

در برخی موارد، ممکن است بافت‌های اطراف ایمپلنت به درستی با آن تطابق پیدا نکنند؛ که می‌ تواند منجر به مشکلات ظاهری شود.

رابطه ایمپلنت و سرطان چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده در رابطه با ایمپلنت و سرطان زا بودن آن کاشت دندان ریسک ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد. اگرچه هیچ روش درمانی به طورقطع و 100٪ بدون عوارض و خطر نیست؛ اما ایمپلنت‌ها به طور کلی به عنوان یک روش ایمن و موثری برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته شناخته شده‌اند.

با این حال، رعایت بهداشت دهان و دندان، تمیز کردن منظم دهان و ایمپلنت‌ها پس از کاشت موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. استفاده از مسواک و نخ دندان، و مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی و انجام معاینات لازم، می‌تواند به سلامت دهان و پیشگیری از مشکلات و عوارض خطرناک مرتبط با ایمپلنت‌ها بسیار کمک کننده باشد.

رابطه ایمپلنت و سرطان چیست؟

آیا افرادی که سرطان داشته‌اند، می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت‌، بهتر است در ابتدا با پزشک متخصص سرطان و نیز متخصص دهان وجراحی فک و صورت مشورت کنید و وضعیت سلامتی خود را با او بررسی کنید. اما به طور معمول، افرادی که در قبل سابقه سرطان داشته‌اند می‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند.

در برخی موارد، شاید پس از مشاوره با پزشک متخصص سرطان، نیاز به مراقبت های ویژه‌ای از جمله ارزیابی دقیق و مراقبت از وضعیت دهان و فک و صورت قبل و بعد از ایمپلنت‌گذاری برای افراد با سابقه سرطان وجود داشته باشد.

به دلیل اینکه برخی از دارو ها و درمان‌ های سرطان ممکن است بر روی قسمت هایی از بافت دهان، فک و صورت تأثیر گذاشته باشند؛ ممکن است نیاز به مراقبت ویژه‌ای داشته باشید. همچنین، نوع سرطان، نوع دارو های مصرفی و درمان‌ هایی که دریافت کرده‌ اید نیز می‌ تواند تأثیری در تصمیمات درمانی داشته باشد.

آیا افرادی که سرطان داشته‌اند، می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت در بیماران سرطانی چقدر است؟

ممکن است بیماران با سابقه سرطان نیاز به مراقبت ویژه‌ای داشته باشند تا جراحی ایمپلنت با موفقیت به اتمام برسد. به طور کلی، تحقیقات نشان داده است که:

جراحی ایمپلنت در بیماران مبتلا به سرطان می‌ تواند با موفقیت انجام شود؛ اما نیاز به بررسی دقیق و مراقبت های درمانی خاص دارد. 

در برخی موارد، ممکن است بین دندانپزشک و پزشک متخصص سرطان نیاز به همکاری باشد تا برنامه درمانی مناسب و موفقیت آمیز برای بیمار تدوین شود. درصد موفقیت جراحی ایمپلنت در بیماران مبتلا به سرطان می‌ تواند به عوامل مختلفی از جمله موارد زیر بستگی داشته باشد:

  1. نوع سرطان
  2. مراحل بیماری
  3. نوع درمان
  4. وضعیت عمومی بیمار

علت سرطان زا نبودن ایمپلنت

ایمپلنت‌ها معمولاً به دلیل اینکه از موادی مانند تیتانیوم یا سرامیک ساخته می‌ شوند و با بافت‌ های بدن سازگاری دارند تا به اکنون به عنوان عوامل سرطان زا شناخته نشده‌ اند.

با این حال، در رابطه با عمل جراحی کاشت دندان این عمل همانند دیگر عمل های جراحی، ممکن است  مشکلاتی را به همراه داشته باشد. این مشکلات عموماً مربوط به عواملی همچون عملکرد نادرست دندانپزشک، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا وضعیت عمومی بیمار می‌ شوند و به طور مستقیم به وجود ایمپلنت نسبت داده نمی‌ شوند.

علت سرطان زا نبودن ایمپلنت

در پایان

همیشه بهتر است قبل از اقدام به هر عمل جراحی با پزشک خود در مورد هرگونه نگرانی، سؤال، وضعیت عمومی، سابقه بیماری، مصرف داروهای خاص و … صحبت کنید تا از بروز عوامل خطرزا جلوگیری شود. در مورد ایمپلنت و اینکه آیا ایمپلنت دندان باعث سرطان می شود یا خیر، پزشکان متخصص می‌ توانند به شما توضیح دهند که آیا وجود ایمپلنت در شما می‌ تواند هرگونه تأثیری بر روی بروز سرطان داشته باشد یا خیر.

اگر بدنبال جراحی کیست و تومور دهان یا جراحی کیست و تومور داخل لثه در اصفهان هستید دکتر مهدی ابریشمی با خدمات تخصصی جراحی فک، دهان و صورت میزبان شما هستند.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید