لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

آیا افراد مبتلا به پوکی استخوان می توانند ایمپلنت کنند؟

182
مقالات
بدون دیدگاه

یکی از متقاضیان ایمپلنت، افراد دارای پوکی استخوان هستند به همین علت بسیار سؤال پیش می آید که آیا ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان امکان‌پذیر است یا خیر؟  همانطور که می‌دانید کاشت ایمپلنت دندانی یک روش درمانی رایج برای جایگزینی یک یا چند دندان‌ از دست رفته می‌باشد و یکی از شرایط انجام ایمپلنت، داشتن استخوان کافی است.

پوکی استخوان یا آستیوپروسس (Osteoporosis) نوعی بیماری است که کاهش تراکم استخوانی را به دنبال دارد و منجربه آسیب و یا شکستگی استخوان می‌شود. شکستگی ناشی از پوکی استخوان ممکن است در اثر حوادث بسیار معمولی مانند عطسه کردن، وارد شدن فشار مختصر، خم شدن و یا غیره رخ دهد. پوکی استخوان علائم خاصی ندارد به همین دلیل آن را بیماری خاموش می‌نامند.

به گفته ی ویکی‌پدیا

پوکی استخوان یا اُستئوپروز (به انگلیسی (Osteoporosis) طبق تعریف انجمن ملی بهداشت (هیئت ایجاد اتفاق نظر برای پیشگیری از استئوپروز)، یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.

لازم به ذکز است که پس از  کاشت ایمپلنت فرایند جوش خوردن آن با استخوان فک یکی از مواردی است که در کاشت ایمپلنت از اهمیت بالایی برخوردار است.

پس از قرارگرفتن ایمپلنت در استخوان فک، با گذشت زمان فرایند استئواینتگریشن (فرایند رشد استخوان در اطراف ایمپلنت) آغاز می‌شود که باعث استحکام و تداوم ایمپلنت می‌شود.

آیا کاشت ایمپلنت برای افرادی مبتلا به پوکی استخوان امکان‌پذیر است؟

پوکی استخوان به عنوان یک عامل خطر برای فرایند جوش خوردن ایمپلنت و استخوان فک شناخته می‌شود بنابراین تشخیص و درمان مناسب برای این افراد از اهمیت بالایی برخوردار است.

در مطالعات جدید احتمال موفقیت درمان در این افراد با توجه به تکنولوژی‌ها و تکنیک‌های جدید بالا گزارش شده است اما ممکن است به بررسی های دقیق قبل از درمان و در برخی موارد به آزمایش‌های ویژه نیاز داشته باشند.

آیا کاشت ایمپلنت برای افرادی مبتلا به پوکی استخوان امکان‌پذیر است؟

اثرات داروهای پوکی استخوان بر روی ایمپلنت

برخی ار داروهایی که معمولا برای پوکی استخوان استفاده می شود خطر استئونکروز را افزایش می دهند که در نهایت منجر به تضعیف استخوان فک برای کاشت ایمپلنت می شود حت در برخی موارد نیز شکستگی استخوان فک را به همراه دارد.

به عنوان مثال بیس فسفونات مجموعه‌ داروهایی هستند که از تحلیل استخوان جلوگیری می‌کنند و نوع خوراکی آن برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند. یکی از عوارض استفاده از این داروها استئونکروز شدن استخوان فک می‌باشد. این عارضه موجب از بین رفتن سلول‌های استخوان و ایجاد درد در نواحی فک می‌شود.

برخی از جراحان و متخصصین توصیه به قطع موقت این داروها حین درمان می‌کنند اما برخی دیگر معتقدند که نیازی به قطع درمان دارویی بیس فسفونات نیست.

اثرات داروهای پوکی استخوان بر روی ایمپلنت

به گفته دکتر مهدی ابریشمی متخصص ایمپلنت در اصفهان

بهترین راه برای پیشگیری از استئونکروز فک در بیماران تحت مصرف داروی بیس فسفونات، رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها می‌باشد.

مراقبت‌های پس از کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان

به‌طور کلی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان نیاز به مراقبت ویژه‌ای نیست اما پس از کاشت ایمپلنت دندانی برخی مراقبت‌هایی در خصوص افزایش ماندگاری و طول عمر ایمپلنت می‌گردد که عبارتند از:

  • تا مدتی پس از جراحی باید رژیم غذایی نرم و خنک داشته باشید.
  • از مسواک کردن ناحیه‌ی جراحی شده تا حداقل 72 ساعت پرهیز نمایید. همچنین برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت به هیچ عنوان از وسایل تیز استفاده نکنید و سعی کنید با شستشوی دهان ناحیه را تمیز کنید.
  • استفاده از دهان شویه به مدت یک هفته روز 2 بار جهت جلوگیری از تجمع میکروب و باکتری توصیه می‌شود.
  • استفاده از کمپرس سرد جهت کاهش تورم و التهاب صورت توصیه می‌شود.
  • داروهای تجویز شوه توسط پزشک را با توجه به دستور ذکر شده مصرف نمایید.
  • ایمپلنت‌های دندانی همانند دندان‌های دائمی برای افزایش ماندگاری و طول عمر بالا نیاز به مراقبت‌هایی دارند:
  • رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها (از طریق مسواک زدن روزانه و استفاده از نخ دندان).
  • رعایت رژیم غذایی
  • خودداری از وارد کردن فشار بیش از حد برو روی ایمپلنت دندانی.
  • بررسی و معاینات مرتب ماهیانه.
  • از مصرف سیگار پرهیز کنید.

مراقبت‌های پس از کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان

چه موقع کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می‌شود؟

هنگامی که پس از کاشت ایمپلنت دندانی برخلاف انتظار فرایند استئواینتگریشن (فرایند احاطه‌ و جوش خوردن استخوان با ایمپلنت دندانی) رخ ندهد ایمپلنت دندانی شل شده و با شکست مواجه می‌شود.

ممکن است برای شما این سؤال پیش آید که در چه صورتی امکان دارد در فرایند استئواینتگریشن اختلالی ایجاد شود و کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شود؟ شکست در فرایند استئواینتگریشن می‌تواند ناشی از:

  • تحلیل و کمبود بافت استخوانی
  • مشکل ساختاری در بافت استخوانی
  • برخی بیماری‌ها مانند سرطان و بیماری‌های استخوانی
  • سیگار کشیدن
  • بهداشت ضعیف

افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است بیشتر از افراد عادی در معرض شکست در کاشت ایمپلنت دندانی قراربگیرند. البته همان‌گونه که ذکر شد کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بلامانع می‌باشد.

لازم به ذکر است که ایمپلنت‌های دندانی بدون شک بهترین روش درمانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته با طول عمر بالا می‌باشند و از مهم‌ترین فاکتور‌ها در کاشت ایمپلنت، تجربه و مهارت پزشک می‌باشد.

چه موقع کاشت ایمپلنت با شکست مواجه می‌شود؟

ارتباط بین مصرف بیس فسفونات ها و ایمپلنت فک چیست؟

بیس فسفونات ها همانطور که در بالا گفتیم جهت درمان بیماری های استخوانی مانند اوستئوپروز (کاهش چگالی استخوان) و اوستئومالازی (ضعف استخوان) تجویز می شوند.

حال نوع خوراکی این نوع داروها بهتر از دیگر انواع آن است و افرادی که نوع خواکی آن را مصرف می کنند کمتر از سایر بیماران به استئونکروز استخوان فک مبتلا می شوند، به همین علت تراکم استخوان این افراد برای ایمپلنت کافی است.

ارتباط بین مصرف بیس فسفونات ها و ایمپلنت فک چیست؟

آیا از روش پیوند استخوان می توان برای جبران کمبود تراکم استخوان برای ایمپلنت کمک گرفت؟

پیوند استخوان معمولا جهت برطرف کردن تحلیل استخوان فک به کار می رود حال یکی از سوالاتی که شاید برای شما هم پیش آمده باشد این است که آیا از روش پیوند استخوان می توان برای جبران کمبود تراکم استخوان برای ایمپلنت کمک گرفت؟

در جواب این سؤال بایستی گفت وضعیت شما ابتدا بایستی توسط دندانپزشک بررسی شود، اما در بسیاری از بیماران جبرات کمبود تراکم استخوان با پیوند استخوان امکان‌پذیر است.

جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله ضرورت پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت دندانی را مطالعه نمایید.

آیا از روش پیوند استخوان می توان برای جبران کمبود تراکم استخوان برای ایمپلنت کمک گرفت؟

کلام آخر

جهت کاشت ایمپلنت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بایستی ابتدا آزمایش‌های خاص انجام گیرد، دکتر گابریلا ژیرو و همکارانش در مروری سیستماتیک با عنوان “تاثیر پوکی استخوان در ایمپلنت های دندانی” روی بیش از 900 مقاله ثابت کرده اند که هیچ ارتباطی بین پوکی استخوان و ایمپلنت نیست.

همچنین شایان ذکر است که مشکل استنونکروز نادر بوده و تنها 1 نفر از هر 100000 نفر مبتلا به این مشکل می‌شوند و برای جلوگیری از این اتفاق ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند مدتی داروهایتان را قطع کنید.

در ضمن بر اساس تحقیقات انجام شده موفقیت در ایمپلنت فرد مبتلا به پوکی استخوان تا حد زیادی به سلامت جسمانی وی بستگی دارد، لازم به ذکر است که هر دو جنس زن و مرد مبتلا به پوکی استخوان می شوند، اما پوکی استخوان در بانوان به دلیل یائسگی بیشتر از مردان است.

جهت استعلام ایمپلنت دیجیتال در اصفهان می‌توانید از طریق اطلاعات درج شده در قسمت تماس باما، با همکاران در ارتباط باشید.

مقالات تازه منتشر شده

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی
ایمپلنت دیجیتال در اصفهان

محتوا مرتبط

لوگو سایت دکتر مهدی ابریشمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید